A Bécsi Városi Tanács elfogadta a határozatot, amely elítéli a Kínában folytatott szerveltávolításokat

23.01.2018 - Vox populi
počet přečtení: 1350
vytvořeno 23.01.2018, upraveno 23.01.2018

minghui_vienna_organharvesting

Gudrun Kugler tanácsos (középen) a határozat egyik benyújtója.

 

2017. április 7-én a Bécsi Városi Tanács egyhangúlag elfogadta a határozatot, amelyben elítélték az államilag irányított, illegális szerveltávolításokat Kínában. A határozatot Gudrun Kugler, Peter Florianschütz és El-Nagashi Faika tanácsosok nyújtották be.

A Bécsi Városi Tanács határozata elítéli a Kínában fennálló államilag irányított szerveltávolítási rendszert, kiváltképpen a hatalmas méreteket öltő Fálun Gong gyakorlókon folytatott szerveltávolításokat.

A tanács felszólította az osztrák kormányt, hogy avatkozzon be, és tegyen lépéseket, és ezzel biztosítsa a nyílt megvitatását és büntetését a törvénytelen szervtranszplantációknak Kínában.

Javasolja, hogy hozzanak létre egy nemzetközi bizottságot, amely megvizsgálja a szervtranszplantációs helyzetet Kínában, és megelőzi az illegális szervkereskedelmet. Arra is felszólítja a nemzetközi közösséget, hogy sürgesse Kínát, bocsásson szabadon minden erőszaktól tartózkodó lelkiismereti foglyot.

A határozat megjegyzi, hogy az illegális szervrablás egy bűntett, és sérti az alapvető emberi jogokat. Továbbá Kína a második helyen áll a világon a transzplantációk számát tekintve, második csak az USA után – habár a kínai kormány azt állítja, hogy a szervek adományozó donoroktól származnak – nyomatékos bizonyíték hada támasztja alá, hogy nagyon sok ember van, akiket kivégeznek a szerveikért.

A kínai hivatalos dokumentumok szerint körülbelül 10.000 szervtranszplantációt végeznek évente. Azonban összehasonlítva más országokkal, a várakozási idő egy szervre rendkívül rövid, és több tízezer transzplantált szerv forrása eltűnt.

A 2016. évi európai parlamenti meghallgatási jelentése szisztematikus, megbízható bizonyítékot talált arra, hogy az elmúlt 15 évben több százezer embert meggyilkoltak az erőszakos szerveltávolítás eredményeként.

A határozat szerint a nem önkéntes donorok olyan emberek, akiket megkínoztak kényszermunkatáborokban, és halálraítéltek. Közéjük tartoznak a Fálun Gong gyakorlók, vallások követői, valamint kisebbségek, mint a tibetiek vagy ujgurok.

A kínai kormány lehetővé teszi, és teljesen titokban tartja az erőszakos szervrablást. Habár a kínai kormány 2015-ben bejelentette, hogy megtiltotta a szervek eltávolítását a halálraítéltektől, ez még mindig folyamatban van.

Forrás:

Hodnocení článku
Článek nebyl ještě ohodnocen.
Čtěte také:
Diskuze

Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.

Logotyp Vox Populi