A KULTÚRÁRÓL

23.05.2018 - Vox Populi
počet přečtení: 3137
vytvořeno 23.05.2018, upraveno 23.05.2018


   

                    „A kultúra a nemzet lelke.“

                                                                                                            - idéz a 9 megjegyzésből.

 


kultura

A mai társadalom nagyrészt a maximális fogyasztásra koncentrál. Ugyanakkor a lelki értékekhez való visszatérés igénye is ébredezik. Egyre erősebb emberi szükségletté válik a természethez való visszatérés igénye. Ebben a részben pontosan ezeket a témákat és ellentmondásokat vitatjuk meg. Beszélgetünk a következményekről és kielemezzük, hogy a társadalom számára melyik az értékesebb és hosszú távon sikeresebb út.

A kultúra szónak több jelentése van. Szűkebb értelemben olyan kiválasztott és kreatív emberi tevékenységek gyűjteménye, mint az irodalom, a művészet, a színház, a vallás vagy az oktatás.Tágabb értelemben - különösen a társadalomtudományokban - a kultúra a jelentések, tevékenységek és viselkedési minták rendszerének számít, amelyet az ember annak a társadalomnak a tagjaként szerez meg, ahol ezt a kultúrát megművelik és átadják.

Minden társadalomnak vannak bizonyos abszolút értékei, amelyek arra ösztönzik az egyéneket és az egész társadalmat, hogy egy meghatározott módon viselkedjenek. Az európai kultúra a kereszténység sok elemét beépítette a törvényekbe, az irodalomba és a művészetbe. A jogi vagy etikai normák mégis egészen a közelmúltig egyértelműen a bibliai Tízparancsolat elveit tükrözik, amelyek bizonyos etikai és erkölcsi határokat tartanak fenn az emberi viselkedésben.

A jelenlegi globális fogyasztói társadalom eltérően kezdte érzékelni a társadalmi értékeket. A helyzet bizonyos tekintetben elérte azt a pontot, ahol az emberek elveszítik a hagyományosan elismert értékek reális fogalmát – házastársi-, partnerségi etika vagy a személyek közötti kapcsolatok.

A mindenütt jelen lévő reklám hatással van a társadalom fejlődésére. Sajnálatos módon az anyagiasság és az érzelmi értékek irányába hat, a szellemi és racionális értékek rovására.

Emeljük ki együtt a legjobbat a különböző kultúrák tudásának mélységéből.

 

 A fejezet fő témáiról

  • Az értékek megértése régen, napjainkban és a jövőben.

  • Követésre méltó példák.

  • Hagyományos kultúrák és értékeik.

  • Hogyan építi fel a kultúra a lelket és tartja fenn az erkölcsi értékeket?

 

Csatlakozzon hozzánk! Kérjük küldje el ajánlatát és az együttműködésre vonatkozó javaslatait.

Köszönjük mindazoknak, akik már megtették ezt és csatlakoztak hozzánk!

Hodnocení článku
Hodnotil 1 čtenář průměrem 2 bodů z pěti
Čtěte také:
Diskuze





Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.

Logotyp Vox Populi